1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Halep'ten tahliyeler sürüyor
Halep'ten tahliyeler sürüyor

Halep'ten tahliyeler sürüyor

Halep'te abluka altında bulunan binlerce insanı tahliye etmek için sürdürülen diplomasi trafiği nihayet sonuç verdi. Dün geceden bu yana çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 4 bin aile tahliye edildi.

A+A-

Halep'te abluka altında bulunan binlerce insanı tahliye etmek için sürdürülen diplomasi trafiği nihayet sonuç verdi. Tahliye edilmeyi beklerken Foe bölgesine gönderilen otobüslerin ateşe verilmesi üzerine dördüncü kez durmak zorunda kalın tahliye süreci dün gece tekrar başladı. Türkiye'nin yürüttüğü yoğun diplomasinin sonucunda Halep'ten 3 bin 800 sivilin tahliyesi için anlaşmaya varıldı. Dün gece yarısı saatlerinde aralarında 41 yetim çocuğun da bulunduğu 500 sivil 5 otobüs ile Halep'ten kurtarıldı. Kadın ve çocuklardan oluşan savaş mağdurları, Halep'in batısındaki Han El Assel bölgesine ulaştırıldı. Dün geceden bu yana çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 4 bin aile tahliye edildi. Halep’in batısında bulunan Han El Assel bölgesindeki Raşidine bölgesine getirilen Haleplileri İHH İnsani Yardım Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri karşıladı. Abluka altındaki Halep'ten uzun süren çabalar sonunda çıkmayı başaran ailelerin yüzlerinin güldüğü görüldü. Bazı çocukların yanlarındaki kafeslerde kuşlarını getirmesi dikkat çekti. Kuşlarına sıkıca sarılan çocuklar, İdlib’teki akrabaların yanına gitti. Ailelere gıda yardımı yapılıp, kalacak yeri olmayanlar çadırlara yerleştirildi. Çocuklara ise kılık kıyafet ve oyuncaklar dağıtıldı. Yolculuğun uzun sürdüğünü ifade eden çocuklar, rejim yanlısı güçlerin şartları zorlaştırdığını, yollarda perişan olduklarını ve aramalarda ise insanları soyduklarını dile getirdiler.
 

Dün akşam saatlerinde tahliye işlemlerinin tekrar başlamasıyla 41 kimsesiz çocuğun bulunduğu 500 kişilik ilk kafile 8 saat süren yolculuğun ardından gece saat 00.20 sularında Halep’in batısındaki Han El Assel bölgesindeki Raşidine noktasına ulaştırılmıştı. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan ilk kafile 5 otobüsle gelmişti.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.