1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. El Bab bölgesinden acı haber
El Bab bölgesinden acı haber

El Bab bölgesinden acı haber

El Bab bölgesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nın 150’nci gününde DEAŞ terör örgütünün, Türk askerlerinin bulduğu yere saldırı düzenlediği açıklandı.

A+A-

Suriye’de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki operasyonlar devam ederken, bugün gelen haberler arasında, Türk askerlerinin bulduğu bölgeye DEAŞ terör örgütü tarafından bombalı araç ile saldırıldığı yönündeydi.

24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nda, Suriye sınırının terör örgütleri tarafından temizlenmesi ve güvenli hale getirilmesi için 150 gündür süren operasyonlar sürüyor. Özellikle Suriye’nin El Bab bölgesinde güvenlik çemberi genişletilirken, DEAŞ terör örgütü tarafından bugün bombalı araç ile saldırı düzenlendi. Saldırı 5 askerimiz şehit olurken, 9 askerimiz ise yaralandı.

Saldırı hakkında ayrıntılar henüz bilinmezken, saldırıda şehit askerlerin ve yaralıların bulunduğu öğrenildi. Saldırının gerçekleşmesinin hemen ardından DEAŞ terör örgütünün bulunduğu tüm alanlar havadan ve karadan ateş altına alındı. Saldırı sonrasında yaralanan askerler için Gaziantep ve Kilis’teki hastaneler acil durumuna geçti.

Türk Silahlı Kuvvetleri Açıklaması

Suriye El Bab bölgesindeki saldırı sonrasında Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ise şu şekilde:

"20 Ocak 2017 tarihinde sabah saat 13:40 sularında, El Bab’ın Suflaniyah bölgesinde DAEŞ TÖ mensubu teröristlerce gerçekleştirilen Bombalı Araç saldırısı sonucunda maalesef 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 9 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine başlanılmıştır.

Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.