1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Atatürk Havalimanı'nda kış hazırlıkları tamamladı
Atatürk Havalimanı'nda kış hazırlıkları tamamladı

Atatürk Havalimanı'nda kış hazırlıkları tamamladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İstanbul için yatığı kar yağışı uyarısı ardından,Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Atatürk Havalimanı'nda tüm önlemler aldı.

A+A-

İstanbul’da bugün beklenen kar yağışı sebebiyle uçuşlarda aksamalar yaşanmaması ve yolcuların mağdur olmaması için Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği gerekli tüm tedbirleri aldı. Havalimanında görev yapan tüm kurum ve kuruluşlarla toplantı yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) görevlilere uyarıda bulunarak seferlerin aksamaması için gerekli önlemleri almalarını istedi. Öte yandan, İstanbul’da etkili olan şiddetli rüzgar pilotlara zor anlar yaşattı. Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçaklar rüzgarın etkisiyle bir o yana bir bu yana beşik gibi sallandı.

Uçaklar özel sıvı ile yıkanıyor


Havalimanı’ndaki uçaklar seferleri öncesinde buzlanmaya karşı alkol ve glikoz karışımı bir sıvıyla yıkanıyor. Olası buzlanma tehlikesine karşı, havayolu şirketlerinin uçakları ’Anti-icing’ ve ’De-icing’ adı verilen buzlanmaya karşı alkolle yıkanıyor. Bu işlemle uçakların; motor, kuyruk, kanat ve gövdesi özel bir araçtan püskürtülen alkolle buzlanmaya karşı koruma sağlanıyor.

Kar temizleme araçları hazır bekletiliyor


Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), yolcuların mağdur olmaması için tüm hazırlıklarını bitirdi. Atatürk Havalimanı'nda karla mücadele için 26 aracın tüm bakımlarını yaptıran Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) yetkilileri, araçları apronda hazır tutuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.