1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Uçak Kazsında Ölü Sayısı Arttı
Uçak Kazsında Ölü Sayısı Arttı

Uçak Kazsında Ölü Sayısı Arttı

Myanmar uçak kazası arama çalışmaları devam ederken hayatını yitirenlerin 46'ya yükseldiği belirtildi.

A+A-

Myanmar uçak kazası arama çalışmaları devam ederken hayatını yitirenlerin 46'ya yükseldiği belirtildi.

Myanmar’da Andaman Denizi'ndeki geçtiğimiz Cumartesi günü askeri uçak kazasında hayatını kaybedenler için arama ve kurtarma çabalarının çalışmaları, fırtına sebebi ile geçici olarak durdurulduğu belirtilmişti.

Kurtarma görevlileri, askeri uçak kazasında hayatlarını kaybeden insanların cesedlerini Myanmar'ın güneyindeki Sawei kıyı kasabası yakınlarında taşıyorlardı.

Myanmar resmi verilerine göre, yaklaşmakta olan bir fırtına sebebi ile Pazar günü arama ve kurtarma çalışmalarına yeniden başladığı belirtilirken, kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 46’ya yükseldiği açıklandı.

Askeri bir şefin açıklamasına göre, arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürmek için donanma gemileri ve yerel balık avı avcıları, şiddetli muson hava koşullarıyla savaşarak, arama ve arama işlemlerinin beşinci gününde, bugüne kadar toplam ölüm sayısını yerel saat 06:30 civarında 46'ya ulaştıklarını belirttiler.

Ayrıca yetkililer, Andaman Denizinde kurulan ve ülkenin en büyük şehri olan Yangon'un yaklaşık 550 kilometre güneyinde kurulan Sawei kıyı kasabası yakınlarına taşınan cesetler arsında 23 kadın ve dokuz çocuk bulunduğunu kaydettiklerini açıkladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.