1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Turist taklidi ile villalardan hırsızlık yapan iki kadın yakalandı
Turist taklidi ile villalardan hırsızlık yapan iki kadın yakalandı

Turist taklidi ile villalardan hırsızlık yapan iki kadın yakalandı

Turist taklidi yaparak Marmaris'teki villaları soyan iki kadın bir otelin plajında güneşlendikleri sırada emniyet güçlerince yakalandı. Kadınlardan birinin cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı.

A+A-

Marmaris Merkez'de bulunan villalardan son günlerde gelen şikayetler nedeniyle harekete geçen Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği birimi 12 kişilik özel ekip oluşturarak söz konusu olayların yaşandığı muhitlerde bulunan MOBESE kameraları ile muhtelif işyeri ve binalardaki güvenlik kameralarını inceleme altına aldı ve günün 24 saati ilçe merkezi ile çevresinde bulunan sokak ve caddelerde yoğun güvenlik çalışmaları başlatıldı.

Gerçekleştirilen incelemeler sonucunda, kendilerine turist süsü veren iki kadının civardaki villaları soyduğu belirlendi. Soyguncular Filiz K. ve Meryem K.'yi bulmak için 11 kilometrelik sahil şeridi didik didik arandı.

40 yaşındaki Filiz K. ve 31 yaşındaki Meryem K., lüks villaların yakınında bulunan Uzunyalı Mevkii'nde bir otelin plajında güneşlenirken emniyet güçlerince yakalandı.

Filiz K.'nın üzerinden Fikriye Solmaz adına, Meryem K.'nın üzerinden ise Ayşe Cumra adına düzenlenmiş sahte kimlikler çıkarken, ikilinin Antalya Merkez, Kemer, Alanya, Kaç ve Çorum Sungurlu'da karıştıkları hırsızlık olaylarından haklarında yakalanma kararı olduğu anlaşıldı.

Şüpheliler haklarındaki şikayetleri kabul etmezken, güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda Marmaris'teki son on soygundan altısının ikili tarafından yapıldığı belirlendi. Filiz K.'nin cezaevi firarisi olduğu kaydedilirken, Meryem K.'nin ise kesinleşmiş 5 yıl 10 ay hapis cezasının olduğu belirtildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.