
Suudi Arabistan yönetiminden çirkin gözaltı
Suudi Arabistan yönetimi bir kadını etek giydiği için gözaltına aldı. Akılalmaz gözaltı tüm Dünya'da yankı buldu. Hala katı kurallarla yönetilen Suudi Arabistan'ın normalleşmesi yakın gelecekte mümkün gözükmüyor.
Suudi Arabistan etek krizi ile çalkalanıyor. Etek giyerek video çeken bir kadın Suudi Arabistan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Yetkililer adeta kin dolu bir açıklama yaparak söz konusu kıyafetin saldırgan olduğuna kanaat getirdi.
Sosyal medyada hızla paylaşılan görüntüye destek verenler olduğu gibi genç kadının yalnızca etek giydiği için gözaltına alınmasını isteyenler de oldu. Şeriat kuralları ile yönetilen Suudi Arabistan'da halkın bir kısmı özgürlüklerinden feragat etmiş durumda.
Kadınlara karşı saldırgan ve kin dolu kuralları ile bilinen Suudi Arabistan'da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın eşinin ve kızının başı açık olarak Suudi Arabistan'a geldiği hatırlatılarak genç kadının gözaltına alınmasına kimi kesimlerce karşı çıkıldı.
Bununla beraber ne yazık ki Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanmaları, akrabası olmayan erkeklerle dışarıya çıkmaları gibi yasaklar bulunuyor. Twitter'da başörtüsüz fotoğrafını paylaşan bir kadın da geçtiğimiz yıl tutuklanmıştı.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.