1. HABERLER

  2. BLOG

  3. Lazer epilasyon nedir?
Lazer epilasyon nedir?

Lazer epilasyon nedir?

Lazer epilasyon hakkında detaylı bilgiler verilmiştir.

A+A-

Lazer epilasyonu, lazer cihazları ismi verilen, lazer ışıklarını yardımı ile istenilmeyen kıl kümesi olarak adlandırılan grubun üzerine uygulanması ile sonuçlanan bir işlemdir. Her uygulanması gereken gölge için farklı cihaz ve yöntemler gerekmektedir. Başarılı ve sağlık sonuçlar elde edilmesi için alanında uzman ekip ve kaliteli cihazların kullanılması gerekmektedir. Lazer epilasyonun tedavi yöntemi ele alındığı zaman, tespit edilen bölgeye gerekli cihaz başlıkları ile lazer dalgaları iletilmektedir. Belirlenmiş olan ışık süzmelerinin boyutları, kişinin ten rengi ve kıl boyutuna göre farklılıklar göstermektedir. Kıl kökündeki değişim üç ana hattan meydana gelir. Lazer ışınlarının kök bölümlere ulaşılması sonuncu, hangi büyüme oranında gönderilmiş ise o kıl kökü o renkteki ışık yüzmelerini emerler. Bu neden ile ışık enerjisi kendini ısı enerjisine dönüştürür ve kıl kökleri verilen hasar ile dökülür.

Lazer epilasyonu konusu ile ilgili en çok karşınıza çıkacak ve dikkat etmeniz gereken konu tedavi aşaması kadar, tedavi olacağınız ortam, ekip, cihazların güvenilirliğinden geçmektedir. Lazer epilasyonu aşamasında, lazer ışınları sadece kıl köklerini hedeflemektedir. Hiçbir şekilde başka bir doku ve kök bölüme ulaşılamaz ya da zarar verilemez. Ancak seçmiş olduğunuz kurum, kalitesiz, işinde fazla acemi ve para tuzağı ise sağlığınızı farklı bir biçimde tehlike altına sokmuş olursunuz. Gerekli kıl kök kümesine yanlış cihazların uygulanması, amatör uzmanların atladıkları konular veya cildiniz de oluşabilecek hasarlar, kesinlikle işinin piri uzmanlar bulunup, danışılması konusunda hassasiyet göstermektedir. Lazer epilasyonunda gerçekten kaliteli bir ekip ve imkân sağlayacak ortamı bulduğunuz zaman, hiçbir şekilde ağrı veya acı veren bir tedavi süreci çekmezsiniz. Teknoloji ile birlikte gelişmiş olan soğutma yöntemi, lazer epilasyonu uygulaması esnasında etki ederek, etki edilen bölgeye uygulanır ve çok rahat bir şekilde istenilen sonuca ulaşılır.

            Lazer epilasyonu uygulaması kıl rengi, tenin uygun olması ve yapılan epilasyon uygulamasının herhangi bir sorun teşkil etmeyeceği her yaş ve kesime yapıla bilmektedir. Kadınlar da en genel olarak üst dudak, koltuk altı, çene bölgesi, bikini bacak bölgelerine istenilmesi sebebi ile en çok lazer epilasyon işlemi bu kısımlara uygulanmaktadır. Erkeklere bakıldığında en belirgin olarak sırt, omuz, kaşlar ve kaş arası, göğüs bölgesi ve alın olarak tespit edilmiştir. Lazer epilasyonu son teknoloji ürünleri ile tedavi ediliyorsa, sağlık sorunu teşkil etmeyen tüm cilt yapılarına uygulanabilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.