1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. KOSGEB faiz desteğinde son gün!
KOSGEB faiz desteğinde son gün!

KOSGEB faiz desteğinde son gün!

KÜÇÜK ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından planlanan ‘Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği’ne olan yoğun talep nedeniyle sistem donma noktasına geldi.

A+A-

KOSGEB yetkilileri, bir günde nerede ise bir yılda yaptıkları kadar iş yaptıklarını, bir gün de 450bin kayıt yenileme ve güncelleme işlemi yaptıklarını ve krediye başvuranların sayısının 150 bini aştığını belirttiler. KOSGEB başvuru sisteminin yoğun talepten zaman zaman durduğunu da belirten yetkililer gün bitimine kadar bu sayının 3 bini geçeceğini tahmin ediyorlar. 

KREDİ BAŞVURU SÜRESİ UZAMAYACAK

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, son yıllarda yaşanan gerek iç gerek dış olumsuzluklar nedeni ile esnafın kredi ihtiyacının fazla olduğunu, bu nedenle hem kredi verilecek esnaf sayısının arttırılması gerektiğini hem de sürenin özellikle de sistemin çökmesi nedeni ile başvurulamadığından Cuma gecesine uzaması gerektiğini söyledi.

KOSGEB yetkilileri ise Palandöken’in düşüncesinin aksine verilebilecek desteğin çok üzerinde başvuru olması nedeni ile başvuru süresinin katiyetle uzamayacağını açıkladılar. 
 
Kredi faiz desteği onaylanırken başvuru sırası göz önüne alınmayacak

KOSGEB veritabanına girerek yeni kayıt yapan ve bilgi beyannamesi güncelleyen firma sayısının yüksekliğine bakılınca sistemin aktif çalıştığına dikkat çeken yetkililer 15 bin KOBİ’nin faydalanacağı sıfır faizli işletme kredisi için 21 Aralık Çarşamba (bugün) saat 23.59 a kadar , "http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr" adresinden başvuru yapılabileceği belirttiler. 

Kayıt ve güncelleme işlemleri de, kredi başvuru tarihleri sürecinde devam edecek, ve kredi onayında başvuru önceliği etkili olmayacak. 
 
e-devlet sisteminden yapılması daha kolay olabilirdi

Kredi başvurusu için bekleyen Nurullah Kocamanoğlu, faizsiz kredi imkanı sunulmasının özellikle yılın son günlerin de zorlanan esnafın nefes almasını sağlayacağını belirtirken belge hazırlıkları ve başvuru sırasının çok vakit aldığını bunun yerine e-devlet üzerinden kayıt yapılabilmesinin daha kolay olabileceğini söyledi.

BAŞVURU ŞARTLARI VE SÜRESİ 

KOSGEB Başkanı Recep Biçer, KOBİ’lerin en fazla 50bin TL kredi çekeceğini kredinin bankalar üzerinden olacağını fakat faizinin tamamen KOSGEB tarafından karşılanacağını ödemelerin 12 ay sonra başlayıp, 36 ay eşit taksitler ile sadece anaparanın ödeneceğini açıkladı. Başvurular 19.12.16 Pazartesi günü başladı ve 21.12.16 Çarşamba yani bugün 23:59 da sona erecek.
 
Programa iştirak eden bankalar şu şekilde

KOSGEB başvurusu onaylanan esnaf dilediği bankaya başvurarak kredi talebinde bulunabilecek. Kredi başvurusu yapılan banka verip vermeme ya da ne kadar kredi vereceği hususunda insiyatif kullanabilecek. Aşağıdaki bankalardan başvuru yapılabilecek;

*Akbank T.A.Ş.
*Garanti Bankası A.Ş.
*Denizbank A.Ş.
*İş Bankası A.Ş.
*Halk Bankası
*QNB Finansbank A.Ş.
*Yapı Kredi Bankası A.Ş.
*Vakıflar Bankası T.A.O
*KGF (Kredi Garanti Fonu)

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.