1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kadın Girişimciden İmrenilecek Başarı Hikayesi
Kadın Girişimciden İmrenilecek Başarı Hikayesi

Kadın Girişimciden İmrenilecek Başarı Hikayesi

Atiye Ersoy, yufka, ekmek, katmer, mantı, baklava, su böreği ve çeşitli hamur işi ürünlerini, istihdam ettirdiği 2 çalışanıyla beraber üretiyor.

A+A-

KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'yla kendi işinin patronu olan 50 yaşındaki 3 çocuk annesi Atiye Ersoy kendi ayakları üzerinde durduğu için çok mutlu.

Eşini 8 yıl önce toprağa verip 3 çocuğunu tek başına okutan kadın girişimci aldığı destekten çok memnun. Yozgatlı Atiye Ersoy bu çalışma deneyimini her kadının yaşamasını bunun yanında eşlerine de destek olmalarını tavsiye ediyor. Her kadının kendisine güvenmesi gerektiğini de ekliyor.

Atiye Ersoy, yufka, ekmek, katmer, mantı, baklava, su böreği ve çeşitli hamur işi ürünlerini, istihdam ettirdiği 2 çalışanıyla beraber üretiyor.

KOSGEB'in temin ettiği 50 bin TL hibe, 18 bin TL ekipman ücreti ve 2 yıllık kira desteğiyle hayallerindeki işe kavuşan Yozgatlı Atiye Ersoy kendi işinin patronu olmaktan, kendi ayakları üzerinde duran bir birey olmaktan mutluluk duyuyor. KOSGEB'in desteği olmadan bu işe cesaret edemeyeceğini ve hayallerini gerçekleştiremeyeceğini düşünen kadın girişimci işlerini genişletmeyi, yeni başarılara imza atmayı hedefliyor.

Kadınların ekonomiye katkıda bulunmaları için çeşitli projelerle ve uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle ev ekonomilerine deste olmak istediklerini belirten KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık, Atiye Ersoy hanımı tebrik edip Yozgatın önce gelen sektörleriden birinde 2 işçiyede istihdam sağladığını kanıt göstererek yaptıkları işin önemini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.