1. HABERLER

  2. KÜLTÜR VE YAŞAM

  3. ''En Büyük Haber''in Galası
''En Büyük Haber''in Galası

''En Büyük Haber''in Galası

İstanbul Sosyal Gelişim Derneği ve Kuran'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu'nun iş birliğiyle gerçekleştirilen ''En Büyük Haber'' tiyatro oyununun galası yapıldı.

A+A-

İstanbul Sosyal Gelişim Derneği ve Kuran'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu tarafından iş birliğiyle hazırlanmış ''En Büyük Haber'' tiyatro oyununun galaTiyatro Külliyen tarafından sahnelendi. Oyun seyirciyle Cemal Reşit Bey Konser Salonu'nda buluştu.

Yapılan açıklamada İstanbul Sosyal Gelişim Derneği Başkanı Şükrü Dur Kuran'ın anlaşılmasına yönelik farkındalık yaratmayı amaçladıklarını bununla birlikte toplumun sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini oyunu da bu kapsamda hazırladıklarını ifade etti.

Arapça metnine nazaran Kur'an-ı Kerim mealinin daha az okunduğuna dair anketlerin olduğuna dikkat çeken Dur '' İşin özünün anlaşılması için Kuran'ın mealinin okunması gerekiyor. Amacımız bir farkındalık yaratmak. İçeriğinde ne olduğunu bilmeden Arapça metni okuyoruz.'' şeklinde açıklamada bulundu.

''Hedefimiz farklı kesimlere hitap etmek''

Bilindik yöntemlerin dışına çıkarak Kuran'ın mesajlarını anlatmak istediklerini dile getiren Dur '' Hedefimiz farklı kesimlere de hitap edebilmek. Konuya ilişkin bir sohbet ortamı olduğu zaman oraya katılım gösteren kesim belli bir kesim. Ancak sanatsal bir faaliyet içinde her kesimden insana ve özellikle gençlere ulaşmayı hedefledik. İnşallah sonucu beklediğimiz gibi iyi olacaktır.'' ifadelerini kullandı. 

Kur'an-ı Kerim'in anlamının Türkiye'de ve İslam dünyasında oldukça önemli bir mesele olduğuna değinen oyun yazarı Ahmet Mercan '' Bu konuyu uzun yıllar kendime dert ettim. Anlamını bilmeden kendisine inmiş bir kitabı hem yaşamaya hem de ona ibadet etmeye çalışmak bana kalırsa çok zor bir iş. Bütün bunlara kafa yorarken Kuran'ın anlamıyla ilgili bir tiyatro oyunu yazma teklifi aldım. Aldığım teklif karşısında çok sevindim. Oyunu bundan 2,5 yıl önce yazmıştım. Bu tarz bir oyuna gereksinim vardı. İnşallah hak ettiği ilgiyi görür.'' şeklinde açıklamada bulundu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Tiyatro Külliyen Genel Sanat Yönetmeni Osman Doğan ise '' Bu oyunu merkezde tutuyoruz. Manevi mesajlara ilişkin sahneler oynanırken seyircinin genel olarak sıkıldığını gözlemledik. Anlatılan konular ağırsa ve anlatıldığı süre uzunsa seyircinin dikkati çok çabuk dağılıyor. Bu yüzden vermek istediğimiz mesajları mizahi bir dil kullanarak aktarmayı tercih ettik.'' şeklinde konuştu.

Ortalama süresi 90 dakika olan oyunun yönetmen koltuğunda aynı zamanda oyunu sahneye uyarlayan Yunus Emre Obut'un oturduğu kaydedildi

.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.