1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Çavuşoğlu ile Alfano telefonda görüştü
Çavuşoğlu ile Alfano telefonda görüştü

Çavuşoğlu ile Alfano telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano’yu arayarak, Dışişleri Bakanlığı görevine atanmasından dolayı tebrik etti.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün İtalya Dışişleri Bakanı Angelino Alfano’yu telefonla arayarak Dışişleri Bakanlığı görevine atanmasından dolayı tebrik etti. Görüşmede, Alfano bu sabah Kayseri’de düzenlenen hain terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti ve ülkesinin terörle mücadeleye verdiği önemi vurguladı. Çavuşoğlu da, mevkidaşına İtalya’nın teröre karşı Türkiye’yle gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

Görüşmede ayrıca, Libya ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler, yasadışı göçün önlenmesi ve terörle mücadele gibi konular hususunda görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi. Tüm ortak tehditlere karşı ortak çaba gösterilmesi gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca, Türkiye-İtalya ilişkileri çeşitli boyutlarıyla ele alındı ve ilerideki döneme ilişkin ziyaret takvimi görüşüldü.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.