1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bebekler için bitkisel yağ önerisi
Bebekler için bitkisel yağ önerisi

Bebekler için bitkisel yağ önerisi

Shiffa Home Marka Müdürü Sevil Gülsoy, bitki yağlarının bebekler üzerinde kullanımı hakkında bilgi aktardı. Gülsoy, “Neşeli bebekler için bitki yağlarını öneriyoruz .. Bebeklerinizi bitkisel yağlar ile daha sağlıklı cildi olacak...

A+A-

“Bebeğinizi mutlu ediniz''

Bebeğinizin cildini 'şımartmak' için kullanabilecek en güzel yağların zeytinyağı, tatlı badem yağı ve Hindistan cevizi yağı olduğunu söyleyen Gülsoy, “Sabit olan bu yağları bebeğinizin cildine direkt olarak masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Hem yağlar hem de bebeğinizle temas halinde olmanız size olumlu sonuçlar gösterecektir. Çocuğunuzda uyku bozukluğu, ani öfkelenmeler, mızmız davranışlar varsa uçucu yağlardan papatya yağı, bergamot yağı veya gül yağı oldukça etkilidir. Çocuğunuz uyumadan önce odasına aromaterapi lambasına veya ağzı açık bir kapta kalorifer üzerine koyacağınız bu yağlar çocuğunuzun saha sakin ve uykuya dalmasını rahatlatmaya yardımcı olur” şeklinde konuştu.

Sentetik kokuların gerçek kokularla aynı etkiyi vermeyeceğini söyleyen Gülsoy, koku hakkında şunları kaydetti: “Burun, direkt beynimizde bir tür işlem merkezi olan sinir sistemi ile tüm duyusal heyecanımızı idare eden limbik sisteme bağlanır. O yüzdendir ki kötü kokular bize her zaman kötü şeyler, güzel kokular da güzel şeyler hatırlatır. Bitkilerde bulunan eterik yağlar da beden, zihin ve ruh sağlığını olumlu etkileyerek yetişkinlerde ve çocuklarda olumlu sonuçlar vermektedir. Geçmiş yüzyıllarda oldukça sık kullanılan aromaterapi sentetik kokuların çoğalmasıyla unutulur gibi oldu. Fakat unutmayın ki sentetik kokular gerçek kokularla aynı etkiyi vermez. Bu konuda beynimizi kandıramıyoruz”. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.