1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Balyoz davasının eski sanığı Albay Kelleli: 15 Temmuz iyi ki oldu!
Balyoz davasının eski sanığı Albay Kelleli: 15 Temmuz iyi ki oldu!

Balyoz davasının eski sanığı Albay Kelleli: 15 Temmuz iyi ki oldu!

Antalya'da görülmeye devam edilen 15 Temmuz davasında, Balyoz davasının eski sanığı Antalya Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, "15 Temmuz iyi ki de oldu. Yoksa bunların da temizlenmesi mümkün değildi." açıklamasında bulundu.

A+A-

15 Temmuz darbe girişiminin gecesinde Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun dairesinde bulunan söz konusu dönemde 3. Piyade Tugay Komutanlığı görevini yürüten Tuğgeneral Mustafa Kaya, Antalya Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül ile eski Burdur 58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz'ün sanık olarak katıldığı davanın görülmesine Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugün gerçekleştirilen duruşmada ise Yurdagül'ün tutuklanmasının ardından yerine getirilen eski Balyoz davası sanığı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli tanık olarak ifade verdi. Kelleli, yargılanan komutanların FETÖ ile bağlantılarının olup olmadığını bilmediğini, Balyoz davasında kendisine atılan iftira sebebiyle 3.5 yıl boyunca haksız suçlandığını kaydetti.

Kelleli sözlerine insanların haksız yere mağdur olmalarını istemediğini ekledi ve kimlerin FETÖ üyesi olduğunu anlamak için hak etmediği yerlerde görev yapan yetkililerin araştırılmasını gerektiğini söyledi. Kelleli 2010 yılının ardından General rütbesi alan birçok subayın FETÖ üyesi olduğuna dair birçok kanıtın olduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandığını belirtirken, 15 Temmuz'un gerçekleşmemesi dahilinde TSK içinde yapılanmanın çözülemeyeceğini kaydetti.

Kıdemli Albay Yusuf Kelleli Balyoz davasında 3 yıl 5 ay 15 gün boyunca tutuklu sanık olarak yargılanmış ve sonra beraat etmişti. Beraatinin ardından Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde maddi ve manevi tazminat davası açarak, 1 milyon 55 bin lira tazminat kazanmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.