1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD Kıbrıs Rum Kesimine silah ambargosunu kaldırıyor
ABD Kıbrıs Rum Kesimine silah ambargosunu kaldırıyor

ABD Kıbrıs Rum Kesimine silah ambargosunu kaldırıyor

ABD silah ambargosunu kaldırmayı planlıyor.1987 yılından beri Rumlara uygulanan silah ambargosunun kaldırılması meselesi, ABD'nin gündeminde. Bu adımların hepsi doğalgaz ve petrol uğruna atılıyor.

A+A-

Doğu Akdeniz'de doğalgaz arayan Kıbrıs Rum Kesimi'ne, ABD'den bir destek açıklaması daha geldi.

ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Eliot Engel, "Doğu Akdeniz'de barışı pekiştirmek için" İsrail ve Güney Kıbrıs ile iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

ABD'li temsilci, ayrıca geçen hafta ABD Kongresi'nin her iki kanadında da görüşülmek üzere sunulan ve ABD'nin Doğu Akdeniz'de Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve İsrail arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedeflediği yasa tasarısına atıfta bulundu.

2019 Doğu Akdeniz Güvenlik ve Enerji İşbirliği Yasası isimli tasarı, bölgedeki doğalgaz arama ve çıkarma faaliyetlerine ABD desteğinin yanı sıra, söz konusu ülkelerle olan güvenlik ve enerji iş birliği faaliyetlerini artırmayı hedefliyor.

Alman DW'nin Türkçe servisinin haberine göre; tasarının içinde ayrıca, 1987'den beri yürürlükte bulunan ve adaya silah satışını yasaklayan ambargoyu kaldırma planları da bulunuyor. Konuyla ilgili konuşan Engel, "Artık 1970'lerde değiliz ve birbirimizin sorunlarına taze bir bakış açısı ile yaklaşmalıyız." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.