1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ABD 35 Rus diplomatı 'istenmeyen adam' ilan etti
ABD 35 Rus diplomatı 'istenmeyen adam' ilan etti

ABD 35 Rus diplomatı 'istenmeyen adam' ilan etti

Amerika Birleşik Devletleri 35 Rus diplomatı 'istenmeyen adam' ilan etti ve aileleri ile birlikte ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre tanıdı.

A+A-

Amerika Birleşik Devletleri, 35 Rus diplomatı "istenmeyen adam" (persona non grata) ilan etti ve ABD’den sınır dışı etme kararı aldı.

Washington Büyükelçiliği ve San Fransisco Konsolosluğunda görev yapan 35 Rus diplomat ve ailelerine 72 saat süre tanıdı ve ülkeyi terk etmelerini istedi. Associated Press, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’nın istihbarat servisi çalışanı olarak adlandırdığı kişilerin görev aldığı iki ofisin de kapatılması içi talimat verdiğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama, "Amerikan çıkarlarını yaralayan Rusya’nın saldırgan faaliyetlerine karşı uygulanan yaptırımların" devamının geleceğini de belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı da 35 diplomatın "diplomatik statülerine uygun olmayan faaliyetler" içerisinde olduklarını belirtti. Obama yönetimi, ABD’de 8 Kasım’da yapılan başkanlık seçimlerine siber saldırı yoluyla müdahalede bulunmakla suçladığı Moskova yönetiminin bu ülkedeki dokuz tüzel kişiliğini de yaptırım listesine aldığını bildirdi. Liste içinde Rus istihbarat servisleri ve yaptığı çalışmalar da yer alıyor.
Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan ilk açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri yönetimince alınan yaptırım kararlarının ikili ilişkilerin düzeltilmesine zarar vereceği belirtildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.