1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Stratejist Abdullah Çiftçi ATV Muhabirinin Doğu Türkistan açıklamasına cevap verdi
Stratejist Abdullah Çiftçi ATV Muhabirinin Doğu Türkistan açıklamasına cevap verdi

Stratejist Abdullah Çiftçi ATV Muhabirinin Doğu Türkistan açıklamasına cevap verdi

Stratejist Abdullah Çiftçi resmi twitter hesabından ATV Muhabiri Erdal Kuruçay'ın Doğu Türkistan ile alakalı açıklaması ile ilgili twitler attı

A+A-

Stratejist Abdullah Çiftçi resmi twitter hesabından ATV Muhabiri Erdal Kuruçay'ın Doğu Türkistan ile alakalı açıklaması ile ilgili twitler attı

İşte O Twitter

ATV Muhabiri Erdal Kuruçay Çin'e gitmiş, Doğu Türkistanlıları görmüş ve Çinlileri haklı bulmuş ve "Ne kadar Hata yaptığımızı gördük" demiş. Anlamı: Çin algı yönetimine alet olma işi. Şimdi bir de Türkiye'deki Doğu Türkistanlı öğrencileri ziyaret et ve sor "baban nerede" diye.

dxhnpxoxgaaj2lv.jpg

1- Soru: Hocam Doğu Türkistan konusu nedir? Cevap: Uygur Özerk Bölgesi Çin'in en zengin petrol ve madenlerinin olduğu bölge. Petrol, doğalgaz ve uranyum kaynaklarına sahip ve zengin altın ve bakır yatakları vardır.

f.png

2-Jeopolitik açıdan Çin'in Batıya açılan kapısı Doğu Türkistan'dır. Haritada görüldüğü gibi 7 farklı ülke ile sınırı var. Çin, Mao ikridarı ile planlı bir şekilde Doğu Türkistan'a Han hanedanından Çinlileri yerleştiriyor ve nüfusu Çinliler lehine değiştiriyor.

dxiuecpx0aq81yk.jpg

3-Çin, Küreselcilerin endüstriyel atölyesi ve 21.yy dijital dünyası için laboratuvar olarak kullandığı bir ülke. Çin sermayesi "City of London" sermayesidir. 1911 Devriminin arkasında ve Mao devriminin arkasında küreselciler var.

4-Küreselciler Uygur bölgesinin yeraltı petrol, doğalgaz ve madenlerini işletme peşinde. Çin ise asimilasyon peşinde. 12 Temmuz 2015 tarihli tweet ekte

dxiu4iww0aaeyzm.jpg

5-ABD'deki Küreselci/Kapitalist-ulusalcı kapışması Doğru Türkistan üzerinde de devam ediyor. Batı eksenli istihbarat kurumları dünyanın her bölgesindeki dini-mezhep ve etnik grup üzerinden vekalet örgütlerle savaşı yürütüyor. 29 Ağustos 2015 tarihli tweet ekte

dxivailw0aer8c-.jpg

6-Batının kapitalist+ulusalcı çevreleri Doğu Türkistan'ın haklı davasını terörize etme peşinde. Bu nedenle ciddi bir algı yönetimi yapıyorlar ama Aynı zaman da Çin'de Doğu Türkistanlılara ciddi bir zulüm uyguluyor. 29 Ağustus tarihli tweet ekte

dxiv43vxqaa1vs5.jpg

7-Uygur Türkleri üzerine batılı güçlerin yürüttüğü algıya dolduruşa gelmeyelim ama Çin zulmüne de sessiz kalmayalım.

dxiws9-wwaun_5v.jpg

8-Çin'i yöneten küreselci akıl propaganda işini iyi bilir. Türkiye'den seçtikleri bazı gazeteci/siyasileri Çin'e götürüp, sahte algı için oluşturdukları bölgeleri gezdirip "işte görüyorsunuz zulüm vs yok" dedirtiyorlar. Bu insanlar ya konudan habersiz ya da satılık tipler.

9-Çin'in Doğu Türkistan Türklerine uyguladığı zulüm doğrudur. Batı medyasında çıkan haberler de doğru. Ama Batı medyası insan hakları, özgürlüler vs ile ilgilenmiyor. Amaçları Çin'e karşı savaşlarında Türkleri kullanmak.

10-Çin zulmediyor doğru Batı bu zulmü köpürtüyor bu da doğru. Peki biz nasıl davranacağız? Sessiz mi kalacağız? Sosyal Medyada "Doğu Türkistan'da problem yok ABD'nin oyuna gelmeyelim vs" gibi haberler dolaşıyor. Bu haberleri muhtemelen Çin istihbaratı yönetiyor.

11-Doğu Türkistanlılar Türktür ve Müslümandır. Küreselciler, aile, hısım, akraba vs istemiyor. Yönetebilecekleri, gaza getirip yelek giydirip sokağa süreceği ahmak bireyler istiyor. Kültür, gelenek-görenek ve inançlarını kaybetmeyen Doğu Türkistanlıları asimile peşindeler.

12-Çin ile ticaret için bu zulme sessiz kalmayı doğru bulmuyorum. Türkiye'ye gelen Çinlilere en azından "ne oluyor" diye sormak gerek. Devletimizin yöneticileri muhtemelen bu konu üzerinde diplomatik görüşmeler yapıyordur. Ekim 2018 tarihli tweet ekte.

dxizmk9x4aahc5a.jpg

13-Doğu Türkistan konusunda bizim yapabileceğimiz: "Bir haksızlık gördüğünüzde önce elinizle, gücünüz yetmiyorsa dilinizle engel olmaya çalışın, o da olmuyorsa kalbinizle buğzedin , bu imanın en zayıf noktasıdır" Ama Yöneticilerimiz bir diplomatik strateji geliştireceklerdir.

 

Kaynak:Ulusal Türk - Erdem Can

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum