1. HABERLER

  2. KÜLTÜR VE YAŞAM

  3. Palm Yağı için bilimsel çalışma
Palm Yağı için bilimsel çalışma

Palm Yağı için bilimsel çalışma

İnsan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunduğu öne sürülen palm yağının basında yer alması üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini bildirdi.

A+A-

Palm yağının insan sağlığında olumsuz etkileri olduğuna dair basında haberler yer almaya başlamasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik kamuoyunu bilgilendirmek üzere yaptığı açıklamada '' Ülkemide bu konuya ilişkin yürütülmekte olan bilimsel çalışmalarda şuana kadar herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır. Basında yer alan bazı ürünler ile ilgili haberlerin ardından palm yağı kullanan ürünler hakkında bilimsel çalışmalar başlatma kararı aldık.'' ifadelerine yer verdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada bulunan Çelik '' Palm yağının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dair habeler bazı basın yayın organlarınca paylaşıldı. Bahsi geçen haberler sebebiyle kamuoyunu bilgilendirmek hedefli açıklamaya gerek duyulmuştur. Türkiye'de palm yağına ilişkin durum Türk Gıda kodeksi- Bitki Adı İle Anılan Yağlar Tebliği ile düzenlenmiştir. Tebliğ ulusal alanda ve uluslararası alanlarda gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar ve veriler neticesinde şekillenmiştir. Bahsi geçen tebliğde palm yağına ilişkin tüm detaylar yer almaktadır. Bakanlık tarafından konuya ilişkin her türlü kontrol ve araştırma gerçekleştirilmektedir. Adı geçen palm yağı tüm dünyada yaygın bir şekilde gıda sanayisinde kullanılmaktadır. Avrupa Gıda Güvenliği Komitesi, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından palm yağı hakkında uyarıcı ya da yasaklayıcı bir açıklama bulunmamaktadır.'' ifadelerini kullandı.

Dünyada palm yağı kullanımına yasak getiren herhangi bir ülke bulunmadığını vurgulayan Çelik ''Gıda alanında tüketici sağlığını en üst seviyelerde koruma altına almak temel amaçlarımız arasında yer alır. Konuya ilişkin her türlü hassasiyet ve endişe değerlendirilecek ve yapılması gereken her ne ise eksiksiz olarak yerine getirilecektir.'' şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.