1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Osman Ak FETÖ’yü anlattı
Osman Ak FETÖ’yü anlattı

Osman Ak FETÖ’yü anlattı

Adana Emniyet Müdürü Osman Ak, 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda dinlendi. 17 yıl önce faaliyetlerin araştırıldığı söyleyen Ak, ilk bir doları da kendilerinin bulduğunu belirtti.

A+A-

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunda Adana İl Emniyet Müdürü Osman Ak dinlendi. 17 yıl önce FETÖ’nün faaliyetlerini araştırdık diyen Ak, "1992 yılında ilk ciddi çalışma olmuştur. Polis Başmüfettişi İzzet Sezgin Şener ile müfettişler grubu Polis Akademisi’nde sahte kura torbası operasyonu sonrasında medyaya yansıyan bir konu vardı. O dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığında bir grup ve polis müfettişleriyle, Polis Akademisi’ndeki Fetullah’ın talebeleri adı altında bir örgütlenmeyle ilgili çalışma yürütülmüştü. Daha sonra Müfettiş arkadaşımız yoğun baskılara maruz kaldı ve bu çalışma birtakım nedenlerle inşiraha uğratıldı. " dedi.

Ak, "Emniyetin İstihbarat Dairesinde, Polis Akademisinde, Ankara Emniyet Müdürlüğünde, Devlet Güvenlik Mahkemesinde bu soruşturma gizlendi. Ben 1998 yılında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı iken, ortada ki doneler ve yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili operasyonel çalışma hazırlıkları yapalım mı tartışması çok yaptık. Çünkü bu yapının filizlendiğini biliyorduk. 1998 de Akın Birdal’a suikast fiili ile ilgili operasyon devam ederken, orada gözaltına aldığımız bir şahıs ifadesinde, cemaatin para aklama ile ilgili beyanı olmuştu" şeklinde ifade verdi.

"BEN SUÇ UYDURDUĞUM İDDİASIYLA MESLEKTEN İHRAÇ CEZASIYLA CEZALANDIRILDIM"

Ak, örgütle ilgili tespitlere başladığımızda örgütte bize karşı operasyonlar düzenledi dedi. Telefon dinlemeleri ile ilgili kendilerine suç atarak, tele kulak soruşturmasını ortaya çıkardıklarını kaydetti. Ak, "28-30 arkadaşımız örgütün yoğun baskısıyla karşı karşıya kaldı. Ben de görevi kötüye kullanma iddiasıyla 43 ay görevden uzaklaştırıldım. İki suçlamamdan bir tanesi tele kulak iddiaları id. Olmayan tarihlerde, olmayan telefonları dinlediğim iddia edildi. Yoğun medya baskısı oluşturup, pejmürde adamlar imajı yaratmaya çalıştılar ve suç uydurdunuz diye meslekten ihraç ile cezalandırıldım. Bir üst kuruldan da sicilimin düzgün olması nedeniyle bir ay ceza verildi. İdari Mahkeme cezaları onadıktan sonra Danıştay cezaları iptal etti. Mahkeme cezalarda direndiyse de, Danıştay İdari Dava Genel Kurulu lehimize karar verdi" şeklinde konuştu.

Ak, örgüt içerisinde ayrışmalar vardı, "Şu anda maalesef benzer durumları halen gözlemliyoruz. Devlet içerisine sızmışlar, halen piyasada ulusal medyada açık açık birtakım beyanlarını görüyoruz. Devletimizin bazı ileri gelenleri bunların doğru olduğunu zannetmekte. İtirafçı devlete sığınıp bildiklerini anlatınca, devlet kendi bildiklerini anlatılan bilgilerle karşılaştırır, operasyon yapar" şeklinde ifade etti.

1 DOLARIN ŞİFRE OLDUĞUNU BULDUK”

FETÖ operasyonlarında bir doları ilk kez kendilerinin bulduğunu söyleyen Ak şunları kaydetti:

"Sıkıyönetim Komutanlığı listesinde Sıkıyönetim Komutanı olarak gösterilen Jandarma Eğitim Kurmay Başkanı, savcılık talimatıyla gözaltına alınınca evinde yapılan aramada bir çanta ele geçti. Savcı nezaretinde çanta açıldı bir tane açılmış mühürlü zarfın içerisinde katlanmış kağıt ve onun da içerisinde tek bir dolar bulundu. Bir dolar nasıl itinayla saklanır diye ilgimizi çekti ve araştırdık. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne araştırma talimatı verdik. Bunu sırada gözaltına aldığımız hakimlerin iki tanesinin de cüzdanlarından itinayla gizlenmiş bir dolar çıktı. Kocaeli, ve Doğu illerimizden gelen bir dolar bilgisi ile bir doların şifre olduğunu belirledik."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.