MEB'in burs programında yeni çağ
Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışı burs programında yeni bir çağ başlattı. Burs için yurtdışına gönderilen öğrenciler arasında etkin bir network ağı oluştulacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı yurt dışı burs programında yeni bir çağ başlattı. Burs için yurtdışına gönderilen öğrenciler arasında etkin bir network ağı oluştulacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre yurt dışına burs için gönderilen öğrenciler arasında bir network ağı oluşturulacak ve burs sebepli yurt dışına çıkan öğrencilerin bakması gereken eş ve çocukların sağlık masrafları kurumlar tarafından karşılanacak.
Yurt Dışı Programlarında Reform
Resmi Gazete'de 9 Aralık tarihinde duyurulan bu kararın ardından Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurtdışı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Bülent Çiftçi konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Burs amaçlı yurt dışına gönderilen öğrencilerin eğitimkalitesini yükseltmek adına çalışmalarda bulunduklarını ifade eden Çiftçi '' Yurt dışına doktora ve yüksek lisans için gönderilen öğrencilerin yaş sınırlaması 30'a çıktı. Bu sebeple öğrencilerin evli olması durumu ortaya çıktı. Mevcut uygulamada yalnızca öğrencilerin sağlık giderleri karşılanırken artık öğrenci eş ve çocuklarınınki de karşılanacak'' şeklinde konuştu.
Eğitim programına yurt dışında devam etmenin stresli bir dönem olduğunu ifade eden Çiftçi '' Öğrenciler zaman zaman gittikleri ülkeye uyup problemi yaşayabiliyor, ruh ve beden sağlıkları bozulabiliyor'' ifadelerini kullandı. Bu gibi durumların baş göstermesi halinde sağlık kurumlarından alınacak rapor ve diğer belgelerle birlikte öğrencilerin öğrencilikle ilişiklerinin kesilebileceğini ve hiçbir şekilde tahsil masrafı istenmeyeceğini ifade eden Çiftçi '' Mecburi himete de yükümlü tutulmayacaklar'' şeklinde açıklamada bulundu.
Uyumlanma Eğitimi
MEB'in yaptığı açıklama ile yurt dışında burs için bulunan öğrencilerin refahını sağlamaya yönelik bu hükümlerin detaylandırılıdığı yönetmelik çalışmalarının devam ettiğini belirten Çiftçi '' Öğrenciler gittikleri ülkelerde, uyum sağlamak adına uyumlanma eğitimi alacaklar ve tüm masraflar karşılanacak'' şeklinde konuştu. Öğrencilerin yurt dışına çıktıkları andan itibaren network ağı oluşturacaklarını ifade eden Çiftçi aynı zamanda öğrencilerin yurt dışında eğitim müşavirleri ve bakanlık yetkilileriyle görüşme yapılmasını sağlayacak bir sistem geliştireceklerini kaydetti.
Öğrencilerin öğrenimlerine bu şekilde destek olmak istediklerini belirten Çiftçi ''MEB tarafından senelerdir geliştirilen burslu öğrencilerin iş ve işlemlerinin yürütüldüğü REBUS'taki alt yapıyı bu amaçla kullanacağız'' açıklamasında bulundu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.