1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Küçük esnaf'a müjde ! Vergi muafiyetini geldi
Küçük esnaf'a müjde ! Vergi muafiyetini geldi

Küçük esnaf'a müjde ! Vergi muafiyetini geldi

Küçük esnafın vergiden muaf olacağı daha önce açıklanmıştı. Uygulanacak vergi istisnasının detayları açıklandı.

A+A-

Terzi, kaset satıcısı gibi bazı esnaf ve sanatkarlar, ciroları diğerlerine oranla daha düşük olduğu için basit usulde değerlendiriliyordu. Bu esnafın tuttuğu defterlerin sayısı az ve muhabeseci ödemeleri de daha küçük bütçeli oluyordu. Bu anlamda sahada faliyet gösteren 840 bin esnaf var. Küçük esnafın vergiden muaf olması da 840 bin kişinin desteklenmesi anlamına geliyor.

Kazançları basit usulde tespit edilen küçük esnafa yönelik vergi düzenlemesinin uygulanmasına yönelik ayrıntılar belli oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) 7338 sayılı Kanunla getirilen ve 1 Ocak 2021'den itibaren elde edilen kazançlara uygulanmak üzere yürürlüğe giren basit usul mükelleflere ilişkin kazanç istisnasının uygulamasına yönelik açıklama ve örneklerin yer aldığı Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Destekten yararlanmak için ödenen kira, hasılat, yazılan ve alınan fatura miktarına limit getirildi.

Basit usulde vergilendirilen mükellefler yararlanacak

Buna göre, kendi işinde çalışan ve 2022 yılı için büyükşehirlerde 16 bin lira, diğer yerlerde 10 bin lira kira limitini aşmayan ve yine 2022 yılı alış tutarları 200 bin lirayı, satış tutarları 320 bin lirayı, hizmet niteliğinde iş yapanlarda iş hasılatı 100 bin lirayı aşmayan mükellefler basit usulden faydalanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.