1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. İstanbul’da 100 rütbeli asker tutuklandı
İstanbul’da 100 rütbeli asker tutuklandı

İstanbul’da 100 rütbeli asker tutuklandı

İstanbul’da FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı tespit edilerek ,TSK FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonda 107 rütbeli asker gözaltına alınmıştı. Bu rütbeli askerlerden 100'ü sevk edildikleri nöbetçi mahkemede tutuklandı.

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca FETÖ örgüt haberleşmesi amaçlı "ByLock" kullanan TSK içindeki  örgüt mensuplarına yönelik yaptığı soruşturma da 107 şüpheli asker gözaltına alınarak Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine gönderildi.

Savcılıkça sorgulaması yapılan şüphelilerden 7’si  "Etkin Pişmanlık Yasası"ndan faydalandılar ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar, 100 şüpheli ise sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosun tarafından yürütülen soruşturmada Kara, Deniz ve Hava kuvvet komutanlıklarında çeşitli rütbelerde görevli 575 asker hakkında gözaltı kararı verilmiş, İstanbul merkezli 58 ilde 17 Aralık'ta 2 ayrı operasyon gerçekleşmişti. Operasyonlar da haklarında gözaltı kararı verilenlerden 351'i yakalanarak gözaltına alınmıştı.

 

Aralarında muvazzaf subay ve astsubayların da olduğu 179 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken , TSK soruşturması kapsamında tutuklananların sayısı 161'e çıktı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.