
Belgrad Ormanında yapı istemiyoruz!
Tarihi dekovil hattının Belgrad Ormanı’ndan geçirileceği iddiası ve birçok ağacın kırmızı ve mavi olarak işaretlenmesi sosyal medyada tepkilere neden oldu.
‘Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’ nın içinden geçmesi nedeni ile ormandaki ağaçların kesileceği iddiasına, ormana gelerek temiz hava almak isteyen vatandaşlar yoğun tepki gösterdi.
Dekovil hattı, Osmanlı döneminde Silahtarağa Termik Santraline Karadeniz’deki maden ocaklarından çıkarılan kömürü taşımak için kullanılmaktaydı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hattın yenilenmesi için proje hazırladı. Ancak henüz projenin ihalesi yapılmadı.Belgrad Ormanı’nda proje kapsamında çalışma başladığı iddiası, sosyal medyada tartışmalara ve tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Belgrad Ormanı’nda ki ağaçların mavi ve kırmızı olarak işaretlenmesi nedeni ile İstanbul Büyükşehir Belediyesine tepkilerini belirttiler.
Kar yağışı beklenilen soğuk havada dahi Belgrad Ormanı tutkusundan ödün vermeyen ve bugün de ormana içme suyu ve temiz hava almaya gelen müdavimlerden Salih Karaca, işaretlerin anlamını bilmediğini fakat işaretlerin dikkatini çektiğini söyleyerek, “Burayı seviyoruz. Bizde merak ettik, buradan yol mu geçecek acaba diye, yada ağaçları keserek tesis mi yapılacak diye. Burası halka açık olan bir yer. Biz buna karşıyız. Yaz, kış geliyoruz” şeklinde konuştu.
Karaca, ağaçların kesileceği iddialarına, “Şayet İddialar gerçekse, ağaçların kesilmesi doğru değil tabii. Biz kesinlikle ağaçların kesilmesine karşıyız ” ifadeleri ile tepki gösterdi.
“Zaten her taraf beton yığınına dönmüş”
Tarihi hattın 22 ay da tamamlanması planlanıyor. Dekovil hattı eski güzergahı korunarak Silahtarağa bölgesinde ki santral İstanbul’dan başlayıp, Kağıthane Deresi ve Cendere yolunundan Göktürk’e oradan Ayvad Bendi mesire alanında giderek sonlanacak. Demiryolu hattında 10 adet istasyon yer alacak ve Dekovil hattı yenilenmesi için ağaçların kesileceği iddialarına ise tepki göstererek, “Kesinlikle karşıyım. Bitki ve ağaçlar da çok önemli. Çünkü onlardan oksijen alıyoruz. Burada herhangi bir yapının yapılmasına karşıyız. Zaten her taraf beton yığınına dönmüş. Burasının da yapılaşmasına karşıyız” dedi.
Abdullah Tonguç ağaçlardaki işaretleri ilk kez gördüğünü söylerken, “Bugün ilk defa fark ettim. Neden işaretlendiklerini bilmiyorum. Görünce yaşlı ağaçları kesebilirler şeklinde düşündüm” dedi.25 kilometre uzunluğunda olacak.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.